Persoonlijk leiderschap

De basis van een 100% culture proof organisatie is: het gesprek met elkaar aangaan over waar de organisatie voor staat, welke waarden daarbij passen, welke veranderingen nodig zijn en welke ambities je met elkaar wilt waarmaken. Deze – online – dialoog voer je met elkaar in een omgeving van vertrouwen, waarderen en erkennen. Zo houd je elkaar scherp over waar de organisatie voor staat en zorg je ervoor dat iedereen dezelfde doelen voor ogen heeft. Zo behaal je de mooiste resultaten met elkaar.

100% commitment en dialoog

Niet alleen het management committeert zich aan 100% culture proof; iedereen in het bedrijf werkt eraan mee. Dit bereik je door met elkaar de dialoog aan te gaan, hiervan te willen leren en met de verschillende perspectieven nieuwe mogelijkheden te verkennen. Zelfs de grootste elephant in the room wordt dan bespreekbaar.

Is de organisatie 100% culture proof, dan is voor iedereen duidelijk – binnen én buiten de organisatie – waar jouw organisatie voor staat en wat deze uniek maakt.

Gewoon doen

Gebruik de kracht van de onderstroom!

100% culture proof is een lonkend perspectief om de kracht van de onderstroom in te zetten, elkaar scherp te houden, aan te spreken en te blijven uitdagen in het stellen van vragen.

Contact

Marisa Hulsebosch
marisa@100procentcultureproof.nl
T 06 23404867

Waardengedreven

Vanuit vertrouwen, erkenning en waardering ruimte geven aan de mensen in de organisatie om het echte gesprek met elkaar aan te gaan. Oprecht contact maken en hardop durven zeggen wat lastig is. Dat is voor mij een waardengedreven cultuur.

Nieuwsgierig en oprecht de ideeën en weerstanden in de onderstroom naar boven halen, zodat je met al die perspectieven samen de ambities kunt waarmaken.