Hoe verbind je klanten aan jouw organisatie?

Zet jouw mensen op één

Persoonlijk leiderschap en oprechte communicatie van mens tot mens is in veel organisaties een ondergeschoven kindje. Bedoeld of onbedoeld doet dit afbreuk aan het vertrouwen. Mensen laten niet het beste van zichzelf zien. Zij voelen zich niet verbonden met de organisatie. En dat is niet handig in een krappe arbeidsmarkt.

Als communicatiespecialist, coach en mentor help ik leiders en hun mensen bewust te worden van de invloed die zij uitoefenen op de dynamiek in de organisatie. Vandaag de dag wakker ik bij leiders de discussie aan met de vraag: Waar zit de olifant in de kamer? Ik zie een enorme potentie wanneer leiders openstaan voor de antwoorden op deze vraag en daarmee daadwerkelijk aan de slag willen gaan.

De blinde vlekken naar boven halen

Ik haal de blinde vlekken naar boven van de mensen in de organisatie. Met deze onuitgesproken verhalen ga ik samen met leiders aan de slag. Met elkaar zorgen we ervoor dat de waarden van de organisatie van iedereen worden en dat iedereen deze deelt. Bij zo’n bedrijf blijven mensen werken en doen zij net dat beetje meer.

Persoonlijke aanpak

Ik help leiders op een andere manier naar zichzelf en de organisatie te kijken, zodat de mensen zelf eigenaarschap nemen voor de dynamiek in de organisatie. Als leider bouw je met iedereen vanuit de gemeenschappelijke waarden aan een 100% culture proof organisatie. Dat is een plek waar mensen met plezier werken, omdat ze weten waarvoor ze het doen.

Binnen beginnen is buiten winnen

De onuitgesproken boodschap dreunt vaak harder door dan menig leider zou willen. Wanneer je als leider de blinde vlekken kent en daarmee aan de slag gaat, dan pak je regie. Je voert het gesprek over datgene wat lastig is. Je zoekt een delicaat evenwicht tussen wat je zegt, doet en de onbewuste signalen die je meegeeft. Je helpt jouw mensen het beste van zichzelf te zijn.

Je krijgt hiervoor terug:
– vertrouwen,
– betrokkenheid,
– binding
– eigenaarschap
– talent dat blijft,
– burn-outs nemen af en
– een nog betere klantgerichtheid

De leider van een 100% culture proof organisatie

Zet de mensen op één.

Haalt blinde vlekken naar boven.

Maakt mensen bewust van de invloed die zij hebben op de dynamiek in de organisatie.

Voert het gesprek over datgene waarover het ook echt moet gaan.

En helpt mensen het beste van zichzelf te zijn.

Waar zit bij jullie de olifant in de kamer?

Haal de blinde vlekken naar boven en bouw met iedereen vanuit de gemeenschappelijke waarden aan een 100% culture proof organisatie.

Contact

Marisa Hulsebosch
marisa@100procentcultureproof.nl
T 06 23404867

Wanneer leiders zich voor de volle 100% realiseren dat zij goud in handen hebben met de mensen in het bedrijf, dan zetten zij deze mensen op de eerste plaats.

Ik help leiders de blinde vlekken in hun team of bedrijf naar boven te halen, opdat we het gesprek met de mensen aangaan over datgene waarover het ook echt zou moeten gaan. In het hier en nu met de organisatiekaders als rode draad. Zodat jij als leider jouw mensen helpt het beste van zichzelf te zijn.